Chat with us, powered by LiveChat
Apartman Bansko Izdavanje - Vihren Palace Hotel, privatan apartman - GPS: 41.828167, 23.481438 - Info tel. 064 / 83 - 55 - 757

Gondola i Žičare u Banskom i Cenovnik Ski Pass-a

Opis skijališta u Banskom, opis svih staza i svih liftova, opis gondole, cenovnik svih usluga u turističkom centru
Bansko ski pas i gondola cenovnik - skijanje
20 sep

Ski pass – gondola i žičare u Banskom i cenovnik

SKI PASS za skijanje u Banskom možete kupiti isključivo na šalterima kod gondole. U produžetku teksta je objašnjeno kako online poručiti ski pas ako bi poručili Bansko ski pass zajedno sa opremom. Preuzimanje je po dolasku u Bansko, po dogovoru sa agentom prodaje. Ustvari, pronašao sam agenciju koja ima najniže cene, depozit od 10% za ski pakete se plaća odmah karticom, a ostatak je po stizanju u Bansko, a mora se makar 8 dana pre prvog dana skijanja poručiti ski pass. Ako se poručuje samo ski pass za 5/9/13 dana nema plaćanja depozita (najbolje će Vam objasniti u kontaktu sa firmom).

Na početku da napomenem da je 1 evro oko 1,905-1,94 leva (skraćenica za lev je BGN).

Depozit za SKI PASS karticu je 5 BGN i plaća se kada se preuzme kartica ski pass-a, a po završetku skijanja kartica se vraća na automatima ispred gondole i preuzima se depozit.
Bansko SKI PASS sa opremom mora da se rezerviše najkasnije 8 dana pred polazak, ako se kupuje kod agencije iz Banskog koju preporučujem (u tabeli je cena koju sam pronašao kao najjeftiniju u Banskom). Ukoliko ne kupite na ovaj način ski pass, možete ga kupiti i na šalteru kod gondole. Ispod svih tabela je i cenovnik ako se kupuje na šalteru gondole.

SKI PASS CENOVNIK ZA 2023/2024. godinu – zvanične cene skijališta (bez popusta jer nema više popusta za ranu kupovinu prethodno opisanog na početku teksta)

Informacije i cenovnik ski pasa sa korišćenjem gondole za zimsku sezonu 2023/24.

Banko ski pass cenovnik 2024.

Ski pas se obezbedjuje unapred minimalno 8 dana pre dolaska u Bansko, kada se poruči unose se i podaci o kartici da bi se platio depozit od 10%, preuzima se u Banskom po dolasku, u dogovoru Viber-om sa agentom prodaje, a tada se plaća i ostatak.
Agencija Balkan PMS travel - za poručivanje je potrebno posetiti web sajt ove agencije, Balkan PMS Travel klikom ovde, odabrati željeni paket, i popuniti svoje podatake.

Za nedoumice me možete kontaktirati na FB stranici, Viberom, SMS porukom ili pozivom.

Škola skijanja i snouborda je „ULEN“, zvanična škola skijališta u Banskom, a vreme od 4 sata učenja skijanja dnevno podrazumeva dva sata pre podne, od 10 do 12h, i dva sata posle podne, od 13 do 15h. PUN paket skijanja uključuje 4h ski škole. Polaznici škole skijanja dobijaju vaučer za jedno piće u kafiću Happy End, preko puta gondole.[/gdlr_notification]

NAPOMENA: Van sezone, do nove godine otprilike, cena jedne vožnje gondolom je niža, manje staza radi pa je i cena niža.

Cene u tabeli su u evrima i u cenu je uključen porez (cenu pomnožite sa 1,94 da bi ste saznali kolika je cena u levima).

 • Mala deca (mladja od 7 godina, tj. do 6,99 god.) ski pas mogu kupiti za jedan lev (to je ustvari samo evidencija kako bi dete bilo osigurano na stazi), pod uslovom da odrasla osoba koja je sa detetom kupi ski pas kartu za odrsale za isti broj dana kao i dete,
 • Dete se računa da je od 7 do 11.99 godina, a u ski školi mogu biti deca od 7 god. i više,
 • Student je od 13 i više godina,
 • Ako se uzima ski pas za broj dana veći od 1, računa se da je broj dana u kontinuitetu, bez prekida,
 • Studentska karta za skijanje u Banskom se uzima sa važećim indeksom i studentska karta se može kupiti samo na šalteru kod gondole, dok kod agencijskih prodaja ski pass-a nije moguće kupiti studentsku kartu,
 • Dečiji ski pass je za decu do 11.99 godina (3 god. deca i mladja se mogu voziti gondolom besplatno),
 • Depozit za čip je 5 leva, a po isteku ski passa kartica se vraća u automatu koji se nalazi u stanici gondole kada se dobija nazad depozit od 5 leva, ili preko puta ulaza na gondolu,
 • Cena ski pasa uključuje i osiguranje (osiguranje važi samo na stazi za slučaj nezgode dok ste na obeleženim stazama, ne i putno osiguranje dok ste u Bugarskoj),
 • Ski pass uključuje vožnju svim ski liftovima i gondolom koja vozi od Banskog do skijališta,
 • Upravnik skijališta ima pravo da promeni radno vreme gondole i skijališta-ski liftova, kao i datum početka i kraja skijališne sezone, ako proceni da vremenske prilike mogu naneti štetu skijalištu i ugroziti bezbednost i živote skijaša, posetioca skijališta,
 • Korisnik ski kartice nema pravo davati karticu ski passa drugom licu, i u tom slučaju će radnik skijališta trajno oduzeti karticu licu koje načini takvu zloupotrebu (jer svaki prolaz kroz kapiju gondole i lifta se evidentira slikanjem lica korisnika, tako da je svaka zloupotreba odmah otkrivena u gotovo 100% slučajeva, nemoguće je da drugo lice skija sa tudjim ski pass-om).

SKI PASS CENOVNIK 2023/2024. na šalteru gondole

Na zvaničnom sajtu skijališta pogledajte sve cene cene ski karata u paketa sa školom skijanja ako kupujete kod gondole: SKI PASS Bansko cenovnik 2023/2024, a evo cena samo ski pass-a na šalteru gondole

Ski pass Bansko 2024 - kompletan cenovnik

 

Dodatne informacije o Banskom

Bansko se kao odmaralište i turistička destinacija za zimovanje i skijanje izuzetno brzo razvija. Pokazatelj koliko Bansko ulaže u infrastrukturu za skijanje i zimovanje je i FIS (Interncionlna skijaška federacija). Bansko je, u februaru 2017, bio domaćin čak tri FIS ski dogadjaja. Takodje, krajem februara 2018. je bio domaćin najboljim svetskim snouborderima, u januaru 2019. takodje, a i 2019. godine, krajem februara, će se ponovo održati svetski FIS kup u skijanju.  Svakog januara, pri kraju meseca, održava se svetsko snoubord takmičenje. Naravno sezona za skijanje i zimovanje počinje mnogo pre toga, odnosno početkom ili sredinom decembra. Zimovanje i skijanje su ono po čemu je Bansko najpozntije, s tim da se mesto razvija i u drugim aspektima.Bansko je se nalazi na 925m nadmorske visine, dok staze počinju od 990m i idu sve do 2600m. Ukupna dužina odlično održavanih 16 staza iznosi 75km. Kapacitet ski liftova je do 25000 skijaša po satu. Staze, odnosno ski liftovi, su podeljene 3 zone:
Chalin Valog                   1100m – 1600m
Shiligarnika                    1690m – 2470m
Banderishka Polyana     1730m – 2600m
Postoje dva načina da stignete do ski staza. Prvi je ski lift (gondola). Iz Banskog polazi gondola (za 8 osoba) i vozi vas do Banderiške poljane (oko 25min). Na putu do Banderiške poljane gondola staje u Čalin Valogu (oko 8-9min). Druga opcija je da kolima ili taksijem odete do staza. Kad stignete do Bonderiške poljane na velikoj info tabli možete da videte koje staze rade, kakve su vremenske prilike i uslovi na stazama.
Bansko za skijaše početnike
U Banskom možete biti sigurni da ćete odlično naučiti osnove skijanja. Na celom skijalištu postoje staze za početnike, ski liftovi su moderni i lako i brzo će vas odvesti do željene staze. Takodje svi instruktori su licencirani i dosta njih zna srpski. Ovo su neke od staza za početnike:
Bansko ski road – Pravo je uživanje i blagi izazov voziti se 7km dugom stazom koja vodi od Banderiške poljane sve do Banskog, odnosno početne stanice gondole. Bansko ski road mogu da koriste svi koji ne žele da se vraćaju gondolom do Banskog.
Ski lift Todorka (polazi sa Šilingarnike i ima 6 sedišta) vas vodi na stazu 3 (Plato 1). Do staze 3 možete doći i sa Banderiške Poljane ski liftom Banderitza 1 i zatim Banderitza 2. Duga je oko 1700m i izuzetno je široka i prijatna za skijanje. Takodje to je staza sa najlepšim pogledom i sigurno ćete uživati dok skijate na stazi Plato 1. Vožnju možete da ponovite ako se spustite do ski lifta Plato ili možete da nastavite spust stazom 5 (Shilingarink 1) do Shilingarinke ili da nastavite stazom 1 (Kolarski) do Banderiške poljane.
Ski lift Kolarski (polazi od Banderiške Poljane) vas vodi do staze 1 – Kolarski koja je oko 3600m duga i tu najčešće možete sresti polaznike ski škola. Na samom početku postoji veći spust, s tim da je, u tom delu dosta široka.
Ski lift Shilngarnik vas vodi do staze 5 – Shilingarnik 1(2900m) i staze 10 – Shilingarnik 2 (3100m). Stazu 10 mozete da produžite stazom 12 koja se završava kod ski lifta Mosta. Sa njim ponovo možete da skijate stazama 5 i 10.
Bansko za aktivne skijaše
Ukoliko mislite da ste prevazišli osnove skijanja i tražite nove izazove onda treba da se oprobate na „crvenim“ stazama u Banskom. Za aktivne skijaše, u Banskom, je predvidjeno oko 60km staza (kombinovano plavih i crvenih staza). Što se tiče crvenih staza njihova dužina je oko 16km. Crvene staze su sa većim strminama, uže su i neke prolaze kroz šumu. U svakom slučaju jedna do dve nedelje je sasvim dovoljno da ih istražite i upoznate se sa njima. U tom periodu ćete prepoznati zašto je Bansko najbolje skijlište u Bugarskoj i regionu.
Da krenemo sa upoznavanjem sa „crvenim stazama“
– Staza 4 (Balkaniada). Do nje možete stići sa Shilingarnike ski liftom Todorka, sa 6 sedišta ili sa Bonderinške poljane ski liftovima Banderitza 1 i zatim Banderitza 2 (oba sa 4 sedišta). Staza je idealna za „zagrevanje“. Predivna i široka staza na kojoj treba da primenite svoje znanje i tu će vam se vratiti skijaški osećaj. Spremite se za intenzivnije skijanje i naprezanje nožnih mišića 🙂 Brojni skijaški dogadjaji se održavaju na ovoj stazi.
– Staza 6 (Todorka). Do Todorke se stiže ski liftom Banderitza 1 sa Bonderiške poljane. Todorka je u stvari produžetak Balkaniade i Banderice. Ukoliko se spuštate Balkaniadom ili Bandericom dolazite do račvanja staza na staze 4 i 6. Donji deo staze je dosta lakši od gornjeg koji je srednje težine. Donji deo staze 6 (nastavak) je u stvari staza Kolarski (staza 1), koja je idealna za početnike.
Staza 7 (Stara pista) je dosta strma i ima profil stepeništa. Predstavlja veliki izazov i za skijaše i za snowboardere. Kako za one koji hoće da usavrše svoje skijaške veštine tako i za iskusne skijaše. Na mestu gde se završava staza počinje poslednji deo staze 1 (Kolarski) koja vas vodi do Bonderinške poljane. Spust možete da ponovite na dva načina. Uspinjačom Stara kotva (sidro), koja je na samoj stazi ili ski liftom Kolarski (6 sedišta) sa Banderinške poljane.
Staza 8 (Jolen) je relativno kratka, ali slatka :).  Jako dinamična i intenzivna staza koju iskusni skijaši najčešće koriste za spust. Izuzetno veliki izazov za početnike. Isto kao i stazu 7 i stazom 8 možete da nastavite skijanje do Bonderinške poljane stazom br. 1 (Kolarski). Do početka staze možete da dodjete uspinjačom (sidro) detetska kotva ili ski liftom Kolrski.
Staza 11 (Plato 2) Iako je odmah do staze 3 (Plato 1). Vodi se kao plava staza medjutim dosta je teža za savladavanje od staze 3. Kao i sa staze Plato 1 i sa staze Plato 2 imate prelep pogled i vidikovac.
Staza 12 (Strazhite) Ova staza je idealna za one koji su savladali početni nivo i hoće da probaju malo teže staze. Idealna je jer se kombinuje sa plavom stazom br. 10 (Shilingarnik 2). Da bi stigli do staze 12 prvo morate da se spustite stazom 10 do mesta na kom staza 10 odvaja u levo. Kad nastavite pravo počinjete vožnju crvenom stazom 12 (Strazhite). Taj deo karakteriše veliki spust, u prvom delu, i nakon tog dela staza 12 je dosta lakša za savladavanje, tako da je poslednji deo staze plavi. Do nje ćete najlakše stići ski liftom Mosta (4 sedišta). Takodje vožnju možete produžiti ski putem koji vas vodi do medjustanice gondole (Chalin Valog). A odatle možete da odete do Banderiške poljane ili da se spustite do Banskog stazama Chalin Valog 1 ili Chalin Valog 2 i ski putem 1.
Staza 15 (Chalin Valog 2) je veoma lepa, srednje teška staza. Do nje stižete kad sidjete na medjustanici gondole. Kompletno je pokrivena topovima kako bi se osiguralo da uvek ima dovoljno snega.
– Staza 16 (Chalin Valog 1) je malo duža u odnosu na stazu 15 i u gornjem delu je dosta dinamična i zahtevna tako da je u tom delu zabava zagarantovana. Za gonji deo staze može da se kaže da taj deo dužine oko 1,5km CRNA staza.  Donja polovina staze je laka za savladavanje i nju mogu i početnici mogu lako da savladaju. Vožnju lakšim delom staze možete da ponovite uspinjačom (tanjiračom) Chalin. Takodje je kao i staza 15 potpuno pokrivena ski topovima.Staza za napredne skijaše
Ukoliko smatrate da ste napredan skijaš, volite izaziove i uživate u skijanju, adrenalinu i brzini crne staze su pravi izbor. Naravno najbolje su za unapredjenje skijaške tehnike.  Najteža staza i ujedno i najveći izazov je staza br. 9  TOMBA. Gornji deo je lakši i mogu da ga savladaju aktivni skijaši. Za nastavak i skijanje donjim delom staze treba da se dobro pripremite pošto je nagib u jednom delu oko 70%. Do nje najlakše stižete ski liftom Banderitza 1. Staza Tomba ima 2 varijante a i b.
Snowboard zona
Za sve snowboardere je napravljen “fun park” na stazi 11 (Plato 2). To je ujedno prvi fun park u region gde se okupljaju ljudi širom Evrope i uživaju u ekstremnim sportovima. Bansko Fun Park je prekriven veštačkim izbočinama i skakaonicama, s tim da svako može sam da napravi svoju :).  U zoni Bansko Fun Parka se održavaju takmičenja Evropskog Snowboarding udruženja. Half pipe se nalazi u gornjem delu parka.
Noćno skijanje u Banskom
Ukoliko vam nije dovoljno skijanja tokom dana možete da uživate u noćnom skijanju i vidite lepotu planine tokom noći. Ukupna dužina staza za noćno skijanje je 16km i te staze su otvorene u period 18:30-21:30, a najbolja stvar je što je i ski put ceo osvetljen pa je moguće skijanje noću stazom i bez ski pass-a, samo je potrebno neko kolima da vas odveze do krajnje stanice gondole, Banderiška Poljane.
(BITNA NAPOMENA: Informišite se preko dana na šalteru gondole da li je otvorena noćna staza pre nego što pođete na skijanje, jer sam čuo da je neko skijao na zatvorenoj stazi, pa su plaćane neke kazne…)

GPS KOORDINATE:

N 41° 49′ 36.0000000012″

E 23° 28′ 39″

3 Responses

 1. Milanka

  Takodje, za jedno dete planiramo da uzmemo neke casove skijanja, ali ne bismo velike grupe, nego individualne casove ili u malim grupama od 2-3 dece.. Imate li nekoga da preporucite?

  Hvala unapred!

  1. Poštovana, pošaljite upit na ovu email adresu toshko71 „majmunče“ yahoo.com, to je email za poručivanje ski pasa sa popustom. Lep provod želim. Srdačan pozdrav.

  2. Poštovana, za cene zvanične škole skijanja u Banskom ULEN možete pitati odmah pored glavnog ulaza na gondolu, tu su im kancelarije. Na sajtu skijališta http://www.banskoski.com, u delu gde su cene, možete videti dosta opcija i cenovnika, za grupno skijanje, sa većim i manjim grupama, pojedinačno učenje, itd… A svaka skijašnica i renta ima svoju ski školu, ima ih desetine u ulicama iznad, ispod, pored, gondole, pa možete pitati i tu za cene i uslove. Srdačan pozdrav.

Leave a Reply

Prijatelji sajta:

www.Brzece-Smestaj.com – Brzeće Smeštaj Kod Gondole izdavanje

www.ApartmanBansko.com – Brzeće Smeštaj izdavanje, kod gondole

www.BrzeceApartmani.com – Brzeće Apartmani

www.Vauceri.net – Vaučeri

www.Subvencije.info – Subvencije