Chat with us, powered by LiveChat
Apartman Bansko Izdavanje - Vihren Palace Hotel, privatan apartman - GPS: 41.828167, 23.481438 - Info tel. 064 / 83 - 55 - 757

Pravila o Bezbednosti na Skijanju

Pravila kojih se sva lica na skijaškoj stazi moraju pridržavati zbog svoje i bezbednosti drugih skijaša i snoubordera
Skijanje pravila ponašanja
22 sep

Pravila o Bezbednosti na Skijanju

Pročitajte ova jednostavna pravila bezbednosti na skijanju pre odlaska na skijanje. Njihova primena može da spreči povrede prilikom skijanja i snoubordinga ili posledice istih.

Pravilo 1 – Pre nego što odete na odmor obavezno izvadite zdravstveno osiguranje. U svakom slučaju, nemojte se nadati: „Možda ću imati sreće“. U planinama, može biti različitih slučajnosti.

Pravilo 2 – Izlazite samo na stazu koja odgovara kategoriji Vaše veštine. Ako ste početnik, ne žurite da odaberete izazovne staze za profesionalce.

Pravilo 3 – Obratite pažnju na pojave na stazama-planini – lavina u planinama se ne može otkazati ni odložiti.

Pravilo 4 – Zapamtite da na obroncima niste sami. Ponašajte se tako da ne ugrozite ostale putnike. Pokušajte da zadržite distancu, ne vezujte se sa drugim skijaša .

Pravilo 5 – Tokom sletanja prati brzinu. Fokusirajte se na karakteristike staze, vremenske uslove i prisustvo prepreka. Vaš silazak ne bi trebalo da bude opasnost za druge na stazi. Sudari se često javljaju, jer se skijaši i snouborderi spuštaju suviše brzo I ne primećuju jedan drugog .

Pravilo 6 – U svakom slučaju, ne izlazite na planine-stazu u alkoholisanom stanju ili pod uticajem narkotika ili toksičnih supstanci.

Pravilo 7 – Ako se desi da padnete, pokušajte da se brzo sklonite I ne stvorite smetnju ili prepreku za druge skijaše .

Pravilo 8 – Ako se penjete uz stazu, bez korišćenja žičara-lifta, krećite se desno uz ivicu staze, bez ulaska na stazu kuda se spuštaju skijaši i snouborderi.

Pravilo 9 – Ako je potrebno, da pređete stazu, uverite se da niko ne ide na dole tj. skija ili snovboarduje.

Pravilo 10 – Ne zadržavajte se na uskom delu staze i onim segmentima koji su loše pregledali, u krivinama gde skijaše koji dolaze dole, ne možete da vidite.

Leave a Reply

Prijatelji sajta:

www.Brzece-Smestaj.com – Brzeće Smeštaj Kod Gondole izdavanje

www.ApartmanBansko.com – Brzeće Smeštaj izdavanje, kod gondole

www.BrzeceApartmani.com – Brzeće Apartmani

www.Vauceri.net – Vaučeri

www.Subvencije.info – Subvencije