Chat with us, powered by LiveChat
Apartman Bansko Izdavanje - Vihren Palace Hotel, privatan apartman - GPS: 41.828167, 23.481438 - Info tel. 064 / 83 - 55 - 757

Cena Putarine od Beograda do Dimitrovgrada i Preševa

Cena putarine u Srbiji, do Bugarske i Makedonije. novim auto putem
28 nov

Cena putarine kroz Srbiju – Putarina za auto put do Bugarske i Makedonije

NAJJEFTINIJI SMEŠTAJ U BANSKOM – ukupno 275e u zimskoj sezoni za 7 noćenja za 4 osobe. Hotel 4*, KOD GONDOLE. IDEALNO ZA SKIJAŠE! Informacije na stranici (u meniju odabrati) REZERVACIJE I CENE.

Kada je reč o ceni putarina, ona će se naplaćivati po pređenom kilometru pa će iznos zavisiti od naplatnih stanica na kojih se uključujete i isključujete sa autoputa. Za prvu kategoriju vozila, odnosno automobile i kombi vozila do 3.5 tona, cena putarine po pređenom kilometru iznosiće 4.07 dinara, dok je za motocikliste A kategorije cena 2.03 dinara po pređenom kilometru.

Putarine na istočnom kraku Koridora 10, na autoputu od Niša do Bugarske granice, počele su sa naplatom početkom 2020. godine. Nema više naplatnih rampi „Nais“ i „Doljevac“, već je sada auto put zatvorenog tipa, pa ako udjete recimo u Beogradu na auto put vozićete se njime sve do Dimitrovgarada i granice sa Bugarskom (istočni krak Koridora 10), ili granice do Preševa, t. do granice sa Makedonijom (Severnom Makedonijom – južni krak Koridora 10).

koridor 10 istočni krak

Kako se obračunava putarina za auto puteve u Srbiji?

Od početka 2020. godine su počele da rade naplatne stanice Pirot istok, Pirot zapad, Bela Palanka, Niš Malča, Niš sever, Niš jug i Merošina. To znači da će zatvoreni sistem naplate putarine funkcionisati od Beograda do Preševa (južni krak Koridora 10), i od Beograda do Dimitrovgrada (istočni krak Koridora 10).

Cene putarine kroz Srbiju

Cena putarine određuje se po pređenom kilometru koji je za prvu kategoriju vozila (za automobile i kombi vozila) do 3,5 tona iznosi 4,0728 dinara po pređenom kilometru, dok je za motocikliste koji spadaju u prvu A kategoriju cena 2,0367 dinara po kilometru.

Cena putarine će tako za deonicu Beograd-Dimitrovgrad iznositi 1 290 dinara za prvu kategoriju vozila (za automobile i kombi vozila do 3 500).

Primer: Rastojanje između „petlje Tranšped“ i petlje „Gradina“ iznosi 315,9 kilometara, pa će cena putarine za navedenu deonicu iznositi 1 290 dinara.

Cena putarine za deonicu Niš-Dimitrovgrad zavisiće od mesta/naplatne stanice na kojoj se vozilo uključuje na autoput.

Primer 1: Ukoliko se vozilo uključi na naplatnoj stanici „Niš sever“, a isključi na na naplatnoj stanici „Dimitrovgrad“, platiće putarinu u iznosu od 410 dinara za automobile i kombi vozila.

Primer 2: Ukoliko se vozilo u saobraćaj uključi na naplatnoj stanici „Niš istok“, a isključi na naplatnoj stanici „Dimitrovgrad“, platiće putarinu u iznosu od 380 dinara za pomenutu kategoriju vozila.

 

 

Računica putarine do i od naplatne stanice „Preševo“

Cena putarine za deonicu Beograd- Preševo iznosiće 1.402 dinara, za prvu kategoriju vozila.

 

Primer: Rastojanje između petlje „Tranšped“ i petlje „Preševo“ iznosi 358,3 kilometra, pa će cena putarine za navedenu deonicu iznisiti 1 460 dinara za automobile i kombi vozila.

Cena putarine za deonicu Preševo-Dimitrovgrad iznosiće 1 020 dinara za prvu kategoriju vozila.

Primer: Rastojanje između petlje „Preševo“ i petlje „Gradina“ iznosi 249,8 kilometara, pa će putarina tako iznositi 1 020 dinara za automobile i kombi vozila.

 

Za sve ostale kategorije vozila računanje se vrši na sličan način, a cena putarine po kilometru za ostale kategorije je sledeća:

I kategorija (motocikli, motorni motocikli i četvorocikli): 2,0367 dinara po kilometru

II kategorija (automobil sa prikolicom, kombi vozila s prikolicom) : 6,1091 dinara po pređenom kilometru

III kategorija (manji kamioni i manji autobusi do 3,5 tone): 12,2183 dinara po pređenom kilometru

IV kategorija (Šleperi i autobusi na sprat sa dodatkom za prtljag): 24,4366 dinara po pređenom kilometru.

 

 

Na posebnoj stranici smo objavili cene vinjeta za korišćenje Bugarskih puteva:

Cena putarine u Bugarskoj – Vinjete cenovnik Bugarska

 

Pročitajte kako kolima doći do Banskog, iz Beograda ili nekog drugog grada u Srbiji, sa opisom puta, benzinskih pumpi, cena putarina, itd:

Kolima do Banskog

Leave a Reply

Prijatelji sajta:

www.Brzece-Smestaj.com – Brzeće Smeštaj Kod Gondole izdavanje

www.ApartmanBansko.com – Brzeće Smeštaj izdavanje, kod gondole

www.BrzeceApartmani.com – Brzeće Apartmani

www.Vauceri.net – Vaučeri

www.Subvencije.info – Subvencije