Apartman Bansko Izdavanje - Vihren Palace Hotel, privatan apartman - GPS: 41.828167, 23.481438 - Info tel. 064 / 83 - 55 - 757

Ski Staze, Gondola i Ski Liftovi u Banskom

Šema ski staza i ski liftova na skijalištu u Banskom
22 sep

Ski Staze i Ski Liftovi u Banskom

Šema ski staza i ski liftova na skijalištu

Skijalište Bansko se sastoji od 75 km uredjenih i svakodnevno tabanih ski staza. Oko 30% staza je za početnike, 40% za napredne skijaše i oko 30% za iskusne skijaše. Najviša tačka sa koje kreće neka staza je na 2560m nadmorske visine, a najniža na 1000m iznad mora. Najduže moguće skijanje bez prestanka je 16km, od vrha do dna skijališta – do samog mesta Bansko. 90% staza je pokriveno snežnim topovima, što garantuje da snega na stazama ima dovoljno tokom zimske sezone, od sredine decembra do sredine aprila.

Ski staze i liftovi u Banskom

Ski staze u Banskom

Staza Stepen složenosti
Bansko Laka
Banderitza Srednja
Plato 1 Laka
Balkaniada Srednja
Shiligarnika 1 Laka
Todorka Srednja
Stara Pista Srednja
Ulen Srednja
Tomba Teška
Shiligarnika 2 Laka
Plato 2 Srednja
Stražite Srednja
Tsirna grob Srednja
Chalin Valog 2 Srednja
Chalin Valog 1 Srednja
Ski vrh 1 Laka
Ski vrh 2 Laka

Gondola i ski liftovi u Banskom

Sve ski staze pokraj sebe imaju prateće moderne ski liftove koji su četvorosedi ili šestosedi, a glavno prevozno sredstvo do skijališta je gondola za 8 putnika. Brzi pristup svim liftovima i gondoli je omogućen zahvaljujući sistemu SkiData sa čipom, što omogućava prolazak kroz kapiju iako je kartica sa čipom u džepu ili nekom drugom mestu.

Na kraju skijaškog dana, možete odlučiti da se u Bansko vratite gondolom ili ski putem. Ski put je dugačak 10km, i on povezuje skijalište sa Banskom, u kome su svi hoteli. Ukoliko se ski put iskombinuje sa stazama Plato i Šiligarnik, moguće je skijati bez prestanka 16km.

Početak rada ski staza je od 9h, a prestanak rada je u 16h. Gondola sa radom zvanično počinje svakog jutra od 9h, ali veoma često je početak i mnogo ranije, izmedju 8 i 9h. S obzirom na veliku gužvu kod gondole u jutarnjim satima, preporuka je da se ispred godnole zauzme red odmah posle 8h, tako da bi se čekanje svelo najčešće na oko 10 ili 20 minuta, dok gondola ne počne sa radom.

Bansko – gondola 8 sedišta –  gondola sa kabinom
Most 4 sedni lift
Kolarski 6 sedni lift
Banderitza1 4 sedni lift
Banderitza2 4 sedni lift
Šiligarnika 4 sedni lift
Čalin valog 4 sedni lift
Todorka 3 sedni lift
Plato 4 sedni lift
Kotva Stari jaram (sidro)
Dečija Kotva Jaram (sidro)
Panica B nosač
Čalin Jaram
Cima grob 4 sedni lift

 

Leave a Reply