Apartman Bansko Izdavanje - Vihren Palace Hotel, privatan apartman - GPS: 41.828167, 23.481438 - Info tel. 064 / 83 - 55 - 757

Cena vinjete za vožnju kroz Bugarsku

Cena putarine za Bugarske puteve, način i mesto kupovine, tipovi vinjete...
13 jan

Cena putarine u Bugarskoj – Vinjete cenovnik Bugarska

NAJJEFTINIJI SMEŠTAJ U BANSKOM – ukupno 275e u zimskoj sezoni za 7 noćenja za 4 osobe. Hotel 4*, KOD GONDOLE. IDEALNO ZA SKIJAŠE! Informacije na stranici (u meniju odabrati) REZERVACIJE I CENE.

Cena vinjete za putovanje kroz Bugarsku, za 2020. godinu

Bugarska cena vinjete - putarine

VAŽNA NAPOMENA – Ako putujete kroz Bugarsku u sezoni, može se dogoditi da bude gužva na šalteru za kupovinu vinjete i na automatima, pa vinjetu možete kupiti i preko interneta, na web sajtu putarskog preduzeća u Bugarskoj, adresa sajta: https://vinetki.bg/. Ako kupujete online – preko interneta, za svaki slučaj ištampajte račun koji dobijete nakon kupovine vinjete online, ili makar sačuvajte sliku u svom telefonu.
1 evro je 1,94BGN (leva), kako bi vam bilo lakše za snalaženje. A cene u tabeli su izražene u evrima, na osnovu kursa od 1,94BGN, tako da su napisane cene možda 1-2 evra različite od stvarnih.
Vinjetu je moguće kupiti online na prethodnom sajtu, a nije potreban dokaz o kupovini – ne dobija se štampana vinjeta koja se lepi na šoferku, s obzirom da mnogobrojne kamere na Bugarskim putevima prepoznaju registarski broj, a specijalna policija za kontrolu plaćanja vinjete „BgTool police“ ima evidenciju o plaćenim/neplaćenim putarinama učesnika u saobraćaju. Ištampajte račun ili sliku sačuvajte u telefonu, za svaki slučaj, ako kupujete vinjetu online.

važenje/kategorija vozila do 3,5t prikolice preko 3,5t
(i prikolice sa GCWR)
od 3,5t do 12t i autobusi

kategorija EURO 0, I, II

i druga kategorija

EURO III, IV, V, EEV i više

vozila preko 12t

kategorija EURO 0, I, II

i druga kategorija

EURO III, IV, V, EEV i više

1 dan € 12,00 obe kategorije € 12,00 obe kategorije
Vikend € 5,00 € 5,00 € 44,00 – 34,00
Nedeljna € 8,00 € 8,00 € 27,00 – 20,00 € 88,00 – 68,00
Mesečna € 15,00 € 15,00 € 53,00 – 40,00
Kvartalna € 27,00 € 27,00
Godišnja € 50,00 € 50,00

Mesečna vinjeta počinje sa važnošću prvog dana kupovine (ako je datum kupovine npr. 31, vinjeta traje do poslednjeg dana sledećeg meseca).

Vikend vinjeta počinje da važi u subotu od 00:01h do nedelje u 23:59h.

Godišnja vinjeta je važeća od 1.1. tekuće do 31.1. sledeće godine.

Nedeljna vinjeta je važeća 7 dana, počevši od vremena kupovine.

 

Napomena 1: Za automobile ne postoji jednodnevna vinjeta.

Napomena 2: Ukoliko u Bansko putujete na 7 noći, tj. 8 dana, tada je potrebno da kupite dve nedeljne vinjete ili jednu mesečnu, a najjeftinija varijanta je da kupite jednu nedeljnu i jednu vikend vinjetu, ako vikendom putujete. U slučaju da ne kupite novu vinjetu za osmi dan kada se vraćate iz Banskog, rizikujete da platite kaznu ako vas putna BgTool policija zaustavi u kontroli saobraćaja. Kazna je oko 70-80 leva za putnička vozila.

Napomena 3: Vinjeta se može kupiti odmah na ulazu u Bugarsku posle carinske kontrole, sa leve strane pored puta u trafici. Zatim, sledeći šalter je na oko 500m od graničnog prelaza a pošto se prodju rampe i „ležeći policajac“, ili na nekoj od benzinskih pumpi, kada stanete da dosipate benzin (benzin, tng i dizel su jeftiniji u Bugarskoj pa svi koji putuju obavezno na ovim pumpama sipaju benzin, a ujedno i kupe vinjetu). Benzin je jeftiniji na pumpama koje su na oko 10-15km dalje od granice, na putu ka Sofiji. Vinjeta se može kupiti na benzinskim pumpama kojih ima puno na putu ka Sofiji, ako ste zaboravili da kupite novu vinjetu. Svi automati na benzinskim pumpama imaju kao opciju i meni na našem jeziku.

Napomena 4: Kupovinom vinjete ne dobijate nalepnicu da lepte na kolima, već je kupovina automatski proknjižena kroz sistem, tako da se vaša regsitracija nalazi u sistemu putarine. Dobijate potvrdu o plaćanju – račun, čisto kao dokaz da ste novac predali i kupili vinjetu.

U posebnoj objavi smo opisali kako kolima doći do Banskog: Kolima do Banskog

 

U posebnoj objavi smo opisali kako kolima doći do Banskog iz Beograda ili nekog drugog grada u Srbiji, sa opisom puta, benzinskim pumpama, cenama putarine, itd:

Kolima do Banskog

 

Objavili smo i cene putarine za novi auto put ka Bugarskoj (istočni kraj koridora 10) i ka Makedoniji (južni krak koridora 10):

Cena putarine kroz Srbiju – Putarina za auto put do Bugarske i Makedonije

6 Responses

    1. Poštovani, nije moguće kupiti vinjetu u Srbiji. Vinjeta se kupuje odmah po ulasku u Bugarsku, na automatima sa leve strane graničnog prelaza, na šalteru u okviru iste kućice, ili posle par stotina metara kod benzinskih pumpi u Bugarskoj. Moguće je kupiti je i na benzinskim pumpama u Bugarskoj, ali rizikujete da vas zaustavi BgTool kontrola i da vam napiše kaznu. A moguće je kupiti je i preko interneta na web sajtu Puteva Bugarske.

        1. Poštovani, tako je, jer u ponudi nema opcija da se odaberu naša specifična latinična slova, pa se bira slovo bez dodatnih crtica. Iz iskustva znam da je tako. Samo čuvajte slip-račun dok Vam traje vinjeta, za svaki slučaj. Srećan put.

  1. Milan

    Koju vinjetu da kupim ako mi se registracija završava na ĐO? Npr. KG185ĐO? Sistem ne prepoznaje Đ. Da li da kupim za KG185DO?

Leave a Reply