Apartman Bansko Izdavanje - Vihren Palace Hotel, privatan apartman - GPS: 41.828167, 23.481438 - Info tel. 064 / 83 - 55 - 757

Cena Putarine od Beograda do Dimitrovgrada i Preševa

Cena putarine u Srbiji, do Bugarske i Makedonije. novim auto putem
28 nov

Cena putarine kroz Srbiju – Putarina za auto put do Bugarske i Makedonije

Putarine na istočnom kraku Koridora 10, od Niša do bugarske granice, počinju sa naplatom u nedelju, 1. decembra 2019. Pored toga, ukidaju se naplatne stanice kod Naisa „Niš“ i po prelasku stanice „Doljevac“ na istom koridoru, pa sada vozači mogu bez zaustavljanja da plate punu cenu putarine od Beograda do Preševa (južni krak Koridora 10), i od Beograda do Dimitrovgrada (istočni krak Koridora 10).

koridor 10 istočni krak

Kako se obračunava putarina za auto puteve u Srbiji?

Od nedelje, 1. decembra 2019, u sedam sati, na auto putu će početi da rade naplatne stanice Pirot istok, Pirot zapad, Bela Palanka, Niš Malča, Niš sever, Niš jug i Merošina. To znači da će zatvoreni sistem naplate putarine funkcionisati od Beograda do Preševa (južni krak Koridora 10), i od Beograda do Dimitrovgrada (istočni krak Koridora 10).

– Petlja „Niš istok“ će biti zatvorena za saobraćaj do 31. decembra. Ističemo da će od 1. decembra dosadašnje naplatne stanice „Niš“ i „Doljevac“ prestati sa radom, odnosno na njima će biti podignute rampe i saobraćaj će se usmeriti u skladu sa projektom saobraćajne signalizacije – poručuju u JP “Putevi Srbije”.

Cene putarine kroz Srbiju

Cena putarine određuje se po pređenom kilometru koji je za prvu kategoriju vozila (za automobile i kombi vozila) do 3,5 tona iznosi 4,0728 dinara po pređenom kilometru, dok je za motocikliste koji spadaju u prvu A kategoriju cena 2,0367 dinara po kilometru.

Cena putarine će tako za deonicu Beograd-Dimitrovgrad iznositi 1 290 dinara za prvu kategoriju vozila (automobile i kombi vozila do 3.500).

Primer: Rastojanje između „petlje Tranšped“ i petlje „Gradina“ iznosi 315,9 kilometara, pa će cena putarine za navedenu deonicu iznositi 1 290 dinara.

Cena putarine za deonicu Niš-Dimitrovgrad zavisiće od mesta/naplatne stanice na kojoj se vozilo uključuje na autoput.

Primer 1: Ukoliko se vozilo uključi na naplatnoj stanici „Niš sever“, a isključi na na naplatnoj stanici „Dimitrovgrad“, platiće putarinu u iznosu od 410 dinara za automobile i kombi vozila.

Primer 2: Ukoliko se vozilo u saobraćaj uključi na naplatnoj stanici „Niš istok“, a isključi na naplatnoj stanici „Dimitrovgrad“, platiće putarinu u iznosu od 380 dinara za pomenutu kategoriju vozila.

 

 

Računica putarine do i od naplatne stanice „Preševo“

Cena putarine za deonicu Beograd- Preševo iznosiće 1.402 dinara, za prvu kategoriju vozila.

 

Primer: Rastojanje između petlje „Tranšped“ i petlje „Preševo“ iznosi 358,3 kilometra, pa će cena putarine za navedenu deonicu iznisiti 1 460 dinara za automobile i kombi vozila.

Cena putarine za deonicu Preševo-Dimitrovgrad iznosiće 1 020 dinara za prvu kategoriju vozila.

Primer: Rastojanje između petlje „Preševo“ i petlje „Gradina“ iznosi 249,8 kilometara, pa će putarina tako iznositi 1 020 dinara za automobile i kombi vozila.

 

Za sve ostale kategorije vozila računanje se vrši na sličan način, a cena putarine po kilometru za ostale kategorije je sledeća:

I kategorija (motocikli, motorni motocikli i četvorocikli): 2,0367 dinara po kilometru

II kategorija (automobil sa prikolicom, kombi vozila s prikolicom) : 6,1091 dinara po pređenom kilometru

III kategorija (manji kamioni i manji autobusi do 3,5 tone): 12,2183 dinara po pređenom kilometru

IV kategorija (Šleperi i autobusi na sprat sa dodatkom za prtljag): 24,4366 dinara po pređenom kilometru.

 

 

Na posebnoj stranici smo objavili cene vinjeta za korišćenje Bugarskih puteva:

Cena putarine u Bugarskoj – Vinjete cenovnik Bugarska

 

Pročitajte kako kolima doći do Banskog, iz Beograda ili nekog drugog grada u Srbiji, sa opisom puta, benzinskih pumpi, cena putarina, itd:

Kolima do Banskog

Leave a Reply